O prawnej ochronie marki na GastroMeetUp #3 już 21 maja w Warszawie
GastroMeetUp to inicjatywa, której celem jest networking oraz rozwój sektora gastronomicznego. GastroMeetUp to również cykliczne spotkania o charakterze wiedzowym, organizowane dla ludzi związanych z branżą HoReCa. Spotkania realizowane są w luźnej, towarzyskiej atmosferze, wspomagającej networking oraz przyswajanie wiedzy podczas wystąpień eksperckich. Panele dyskusyjne oraz późniejszy networking mają za zadanie budować, wzmacniać i profesjonalizować środowisko braci gastronomicznej.
Na najbliższym spotkaniu z cyklu GastroMeetUp #3, już we wtorek 21 maja, będę miała przyjemność opowiedzieć o tym, w jaki sposób prawo może pomóc w budowie silnej marki w branży gastronomicznej. O szczegółach przeczytacie poniżej.
O prawnej ochronie marki na GastroMeetUp #3
Podczas GastroMeetUp #3 opowiem o tym w jaki sposób prawo własności intelektualnej może wzmocnić Twoją gastromarkę. Podczas wykładu odpowiem na pytania o to:
- dlaczego warto mieć swój własny znak towarowy?
- czy każde logo lub nazwa mogą być zarejestrowane jako znak towarowy?
- w jaki sposób chronić domenę internetową lokalu gastronomicznego?
- czy przepis kulinarny może być chroniony przez prawo własności intelektualnej?
Moją przedmówczynią będzie Ewa Skwarska-Maciejczuk – współwłaścicielka gastromarki Chata Wariatta – znanych i regularnie nagradzanych kebabowni w Warszawie, która zawodowo i naukowo zajmuje się komunikacją marketingową. Zapraszamy!
GastroMeetUp #3 Gdzie? kiedy?
Najbliższy GastroMeetUp #3 odbędzie się w najbliższy wtorek 21 maja w Centrum Zarządzania Światem przy ul. Okrzei 26 w Warszawie. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.
Wydarzenie na Facebooku: https://www.facebook.com/events/515566272309791/
Strona GastroMeetUp: http://www.gastromeetup.pl/
Zapraszamy!